IELTS, TOEFL, YDS, PROFICIENCY

Sınavlara Hazırlık Eğitimi

 (IELTS, TOEFL, YDS, PROFICIENCY)

Sınavlara hazırlık eğtimi kimler için?    

“ Yurt dışında okumak istiyorum’’

“Üniversitede İngilizce Hazırlığı geçmek istiyorum’’

“Kariyerimde yükselmek istiyorum ve yabancı dil yeterlilik belgesine ihtiyacım var!’’

“Akademik kariyer yapmak istiyorum!’’

‘’ Memurum ve kıdemimi yükseltmek istiyorum’’

 ‘’ İngilizce yeterliliğimi belgelendirmek istiyorum’’

Farkımız ve Artılarımız

Öğrencilerimizin öğrenme şekli ve hızına göre, ders programlarını özel olarak hazırlayıp, kısa zamanda, en iyi sonucu almayı hedefliyoruz.

Derslerimiz bire bir yapıyoruz, çünkü en verimli sınav eğitiminin hocanın sizinle birebir takip edip yönlendirdiğine inanıyoruz ve hedeflenen sonuçlara keyifle ulaşıyoruz.

IELTS nedir?

IELTS, uluslararası geçerliliği olan İngilizce Dil Yeterlilik sınavıdır. İş, üniversite, yurtdışı göçmenlik başvuruları gibi amaçlarla dünyada 6.000’i aşkın organizasyon tarafından İngilizce yeterlilik sınavı olarak kabul edilir ve alınan sonucun 2 yıl geçerliliği vardır. Sınav sonucunu kabul eden organizasyonların listesine http://bandscore.ielts.org dan kontrol edebilirsiniz. IELTS sınavı Akademik ve Genel olmak üzere 2 şekilde uygulanır, IELTS kursu almaya başlamadan önce başvuracağınız kurumun hangi tür IELTS’i istediğini öğrenmekte fayda vardır.

IELTS, 125’i aşkın ülkede her ay, ayda 4 kez uygulanmaktadır. Dolayısıyla istediğiniz zaman IELTS kursu alarak, IELTS sınavına hazırlanma şansınız mevcuttur. Sınavın uygulandığı yerleri  http://www.ielts.org  üzerinden bulmanız mümkündür.

Neden IELTS’i seçmeliyim?

 IELTS; okuma, yazma, dinleme ve konuşma olarak 4 ana dil becerisini test edecek şekilde, 4 bölümde uygulanır. IELTS’in en büyük özelliği okuma, yazma ve dinleme bölümlerinin kâğıt üzerinde; konuşma bölümünün bire bir sınav gözetmeni tarafından yapılmasıdır.

IELTS sınavının seviyesi ve puanlandırılması nasıl oluyor?

IELTS sınavında kalmak veya geçmek diye bir durum söz konusu değildir. Sınavdaki her bir  bölüm (okuma, yazma, dinleme, konuşma) 9 üzerinden puanlandırılır, her bölümden aldığınız puanın ortalaması alınarak sınav sonucunuz belirlenir. Genellikle işyerlerinde dil tazminatı olarak istenilen puan Genel IELTS’den 5.5, üniversite hazırlık atlama, yurtdışı üniversite, master program başvuruları için Akademik IELTS’den 6,5 istenilmektedir.

IELTS nerelerde geçerlidir?

IELTS, uluslararası geçerliliğe sahip, 2 yıl sınav sonucu geçerliliği olan İngilizce yeterlilik sınavıdır. Almanız gereken test türü ve puan başvuracağınız kuruma göre değişiklik göstermektedir, dolayısıyla IELTS sınavına çalışmaya başlamadan önce başvurmak istediğiniz kuruma istedikleri test türü ve puanı danışmakta fayda vardır. Üniversite hazırlık sınıfı atlama, master ve doktora başvuruları için üniversiteler; işe giriş ve dil tazminatı için işverenler, hükümetler, göçmenlik büroları ve meslek kurumları dahil, tüm dünyada 7.000’in üzerinde kuruluş I<em>ELTS ’i İngilizce dil yeterlilik sınav olarak kabul etmektedir.

IELTS’in uluslararası geçerliliği

IELTS sonucunun tüm dünyada tanınması ve 2 yıl geçerliliğe sahip olması yanı sıra Reading, Writing, Listening bölümlerinin kağıt üzerinde, Speaking bölümünün bire bir ‘test examiner’ tarafından yüz yüze yapılması bir çok öğrenci tarafından IELTS sınavının dil yeterlilik sınavlarında birinci sıraya yükselmesini sağlamıştır. 130’dan fazla ülkede 2 milyonu aşkın öğrenci tarafından tercih edilen IELTS geçen yıl dünyanın en çok tercih edilen İngilizce seviye belirleme sınavı oldu.

IELTS’in Türkiye’de geçerliliği

YÖK’ün 2009 yılından beri Türkiye’deki tüm üniversiteler lisans, yüksek lisans ve doktora başvurularında denkliğini kabul ettiği IELTS’i 14 Şubat 2014’te yeni karar alarak denkliğini iptal etmiştir. Ancak IELTS’e benzerliği ile tanınan TOEFL sınavı denkliğini korumaktadır.

Uluslararası İngilizce Seviye Belirleme Sınav Sistemi IELTS, Türkiye’de pek çok kurum ve kuruluş tarafından yaygın biçimde kabul görmeye devam etmekte ve güvenilirliğini sürdürmektedir.

Konuyla ilgili olarak, IELTS Ortakları’nın Sözcüsü tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

IELTS Türkiye’de YDS haricinde diğer tüm alanlarda hala geçerlidir; lisans düzeyinde pek çok üniversitede ve iş dünyasındaki sayısız kurumda kabul görmeye devam etmektedir. Türkiye’de daha çok kişinin, bu sınavın tanıdığı olanaklardan faydalanması amacıyla IELTS’in YDS eşdeğerlik tablosunda yeniden yer almasına yönelik çalışmalarımız da ayrıca sürmektedir.’’

Dünya çapında 9.000’den fazla kuruluş, IELTS sınavının sonuçlarına güvenmekte ve adayların sonuçlarını http://www.ielts.org/verify adresinden hızlı ve garantili şekilde teyit etmeye imkan veren IELTS Sonuç Doğrulama hizmetinden yararlanmaktadır.

Queen English IELTS Kursu

Hazır olduğunuzdan emin olun!

Sınava girmeden önce IELTS sınavının içeriği, nasıl uygulandığı, formatı hakkında bilgi sahibi olmak bir kenara; sınavda zamanı etkili kullanabilmek ve soruları doğru cevaplayabilmek için sınav tekniklerini bilmek oldukça önemlidir. Bu yüzdendir ki İngilizce seviyeniz ne olursa olsun, IELTS sınavından hedeflediğiniz puanı almak için sınava girmeden önce <em>IELTS kursu</em> almak büyük önem taşır.

Queen English İngilizce Kursu’nda alacağınız IELTS kursu birebir özel ders ya da sınıf şeklinde olabilir.

Kayıt öncesinde yapılan IELTS seviye tespit sınav sonucuna göre seviyeniz ve almanız gereken ders saati belirlenir.

IELTS kurs sınıflarımız maksimum 8 kişiliktir. Sınav için gerekli olan akademik gramer, okuma, yazma, konuşma, dinleme dil becerileri ve sınav taktikleri gösterilir. IELTS sınıfına dahil olmak için öğrencinin minimum pre-intermediate seviyesinde olması beklenir.

IELTS kursunu özel ders şeklinde almak istediğiniz takdirde ders programınız sizin ve eğitmenlerimizin programları baz alınarak belirlenir.

Detaylı bilgi için bizi arayıp eğitim danışmanlarımızdan görüşme için randevu alabilirsiniz.

TOEFL Nedir?   (Test of English As a Foreign Language)

TOEFL IBT, ana dili İngilizce olmayanların, İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika’da bulunan Educational Testing Service (ETS) tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bilgisayar tabanlı bir sınavdır. TOEFL, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini ölçen İngilizce seviye belirleme sınavıdır.

TOEFL, dünya genelinde eğitim dili İngilizce olan birçok kolej ve üniversitenin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kabul etme kriterleri arasındadır.

TOEFL hangi sıklıkla uygulanır?

TOEFL sınavı her ay, ayda 3-4 kez olmak üzere uygulanır. 2014 TOEF sınav tarihleri için tıklayınız: https://www.ets.org/Media/Tests/TOEFL/tclists/IBT_t.html

TOEFL sınavına istediğiniz kadar girebilirsiniz, fakat 12 günlük bir süre içinde birden çok kez giremezsiniz. Halihazırda bir TOEFL sınav randevunuz varsa bu randevunuzdan itibaren 12 günlük bir süre içinde başka bir sınav tarihi için kayıt yaptıramazsınız.

TOEFL’ı neden seçmeliyim? Kimler bu sınava başvurur?

Dünya çapında 27 milyondan fazla kişi, İngilizce dil yeterliğini göstermek için TOEFL sınavına girmiştir.

-Türkiye’de veya yurt dışında bir yüksek öğrenim kurumunda eğitim görmek isteyen öğrenciler

-İngilizce yeterliliklerini belgelendirmek isteyenler

-Bazı ülkeler için vize başvurusu yapacak olanlar

-İlerlemelerini izlemek isteyen İngilizce dili öğrencileri

TOEFL sınavının puanlandırılması nasıl oluyor?

TOEFL’da alacağınız puanlar sınav sorularındaki performansınıza dayanır. Reading, Listening, Writing ve Speaking olarak 4 ana bölümden oluşan sınavda; Reading ve Listening bölümlerinin her birinde en az bir soruyu yanıtlamanız, en az bir kompozisyon yazmanız ve en az bir Speaking görevini tamamlamanız gerekir.

Bölümlere göre puanlamalar:

Reading Bölümü (Puan: 0–30)

Listening Bölümü (Puan: 0–30)

Speaking Bölümü (Puan: 0–30)

Writing Bölümü (Puan: 0–30)

Toplam Puan (0–120)

Başarılı veya başarısız bir TOEFL puanı yoktur; yüksek öğrenim kurumları ve kuruluşları kendi puan şartlarını belirler. TOEFL sınavından alacağınız sonuç 2 yıl geçerlidir.

TOEFL nerelerde geçerlidir?

TOEFL sınavını 130’dan fazla ülkede 9,000’den fazla üniversite, ajans ve diğer kurumlar kabul etmektedir.

Üniversite hazırlık sınıfı (proficiency) geçişlerinde, YDS denkliği için, yurtdışı eğitim başvurularınız için TOEFL sınav sonucunuzu kullanabilirsiniz.

TOEFL- YDS denkliği

TOEFL’ın YDS denkliği vardır. Puan denkliklerini detaylı olarak görmek için: http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/GENEL/YabanciDilSinavlariEsdegerlikleri140214.pdf

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/GENEL/YabanciDilSinavlariEsdegerlikleri140214.pdf

TOEFL’ın formatı nasıldır?

Sınav 3,5-4 saat sürmektedir ve toplam 4 bölümden oluşur.

BÖLÜMLER

READING

60-80 dakika

Akademik metinlerde 3 veya 4 parça okuma ve sorulara cevap verme

LISTENING

60-90 dakika

Konuşmaları, sınıf tartışmalarını ve sohbetleri dinle, ardından soruları yanıtlama

ARA

10 dakika

SPEAKING

20 dakika

6 GÖREV

Bilinen bir konu ile ilgili fikir belirtme, okuma ve dinleme görevlerine göre konuşma

WRITING

50 dakika

2 GÖREV

Okuma ve dinleme görevlerine göre kompozisyon yanıtları yazma, yazarak bir fikri destekleme.

TOEFL Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Eskişehir, Bursa, Denizli, Gaziantep, İskenderun, İzmit, Kayseri, Konya ve Mersin’de yapılmaktadır. Sınav ayda 2 – 3 kez tekrarlanmaktadır.

TOEFL sınav merkezleri ve tarihleri

TOEFL sınav merkezleri ve tarihleriyle ilgili detaylı bilgi için  http://www.ets.org/Media/Tests/TOEFL/tclists/IBT_t.html linkini ziyaret edebilirsiniz

Sınava defalarca girebilirsiniz, bir sınırlaması yoktur ve TOEFL sonucunuz 2 yıl boyunca geçerli olacaktır.

YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), ÖSYM tarafından uygulanan bir lisan sınavıdır. Geçtiğimiz yıla kadar yapılan ÜDS ve KPDS gibi sınavlar kaldırılmış ve yabancı dil bilgisini ölçmek için sadece YDS uygulanmaya başlanmıştır.

YDS’ye kimler girebilir?

KPSS adayları, dil tazminatından faydalanmak isteyen kamu personelleri, yüksek lisans adayları, araştırma görevlisi olmak isteyenler, doktora, doçent ve sanatta yeterlik adayları, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’na (DUS) girecek olan adaylar YDS sınavına girebilir.

Not: Üniversite 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, yüksek lisans yapmak istedikleri üniversitenin YDS sonuçlarını kullanıp kullanmadığını öğrenmeleri gerekmektedir.

YDS – TOEFL DENKLİK TABLOSU

YDS        TOEFL

100         120

95           114

90           108

85           102

80           96

75           90

70           84

65           78

60           72

55           66

50           60

45           54

40           48

YDS sonucu geçerlilik süresi ne kadardır?

Akademik kadrolara başvuruda YDS puanının süresiz geçerli olacağı ÖSYM tarafından bildirilmiş olsa da üniversiteler tarafından farklı prosedürler uygulanabilmektedir. Bu nedenle, akademik kadroya başvurmak isteyenlerin ilgili üniversitelerden konu ile ilgili detaylı bilgi almaları tavsiye edilmektedir.

YDS puanının dil tazminatı için geçerli olacağı süre 5 yıldır.

QUEEN ENGLISH YDS KURSU

YDS’de zamanı etkili kullanma ve soruları doğru cevaplayabilme açısından sınav tekniklerini bilmek büyük bir önem taşır. Bu nedenle İngilizce seviyeniz ne olursa olsun, YDS’den hedeflediğiniz puanı almak için sınava girmeden önce YDS kursuna gitmeniz tavsiye edilir.

 English İngilizce Kursu’nda alacağınız YDS kursu birebir özel ders şeklinde yapılmaktadır.

Dersler, YDS sınavına hazırlık konusunda uzman eğitmenler tarafından verilmektedir.

Queen English İngilizce Kursu’nda, kayıt öncesinde yapılan YDS seviye tespit sınav sonucuna göre seviyeniz ve almanız gereken ders saati belirlenerek size özel bir YDS kurs programı hazırlanır.

Detaylı bilgi için Queen English İngilizce Kursu’nu arayıp eğitim danışmanlarımızdan görüşme için randevu alabilirsiniz.

Proficiency Sınavı Nedir?

Proficiency (hazırlık atlama) sınavı, üniversiteye başlayacak öğrencilerin yabancı dil seviyelerini tespit etmek amacıyla yaptığı bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Proficiency, özellikle İngilizce bölümlerde öğrencilerin bölümde okuyabilmek için yeterli İngilizceye sahip olup olmadığını belirlemek için uygulanır. Proficiency sınavı sonucundan alınan puana göre, öğrenciler zaman kaybetmeden bölümlerine başlayabilir ya da tam – yarı zamanlı hazırlık okumak zorunda kalabilirler.

Proficiency sınavı, üniversitelerin kendi bünyelerince hazırladıkları bir sınavdır. Dolayısıyla üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Genel olarak iki aşaması bulunan sınavın ilk bölümünde gramer, vocabulary ve reading soruları sorulurken, ikinci bölümde writing, listening ve speaking soruları bulunmaktadır.

Proficiency sınav tarihleri de üniversiteye göre farklılık gösterir. Bu tarihler üniversitelerin akademik takvimlerinde belirtilir. Genellikle Ocak, Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere senede üç defa yapılır.

QUEEN ENGLISH PROFICIENCY KURSU

Her üniversitenin Proficiency sınavı ve öğrencilerin İngilizce seviyesi farklı olduğu için Queen English’te Proficiency sınav eğitimleri bire bir özel ders şeklinde yapılmaktadır. Eğitim almak isteyen öğrenciler öncelikle kurumumuzda kısa bir seviye tespit sınavına tabi tutulur. Sınav sonucu ve Proficiency sınavına kadar olan süre göz önünde bulundurularak öğrencinin ders programı oluşturulur. Dersler, Proficiency sınavı konusunda uzman öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.